http://stenwig.com

Mina Elise, Linn Elisabeth, Magne & Marielle

Velkommen til

Følg utvikling i husbyggingen vår:

Dato

Hendelse

7/7-08

Huset er ferdig!

Huset er overlevert!! Knallflott ble det, og vi gleder oss til å komme i orden. Aller først må vite vaske oss ut av Rådmann Friis vei 15, og så er det 100% innsats på det nye huset vårt.

14/3

Alle takstoler på plass!

Nå er det på’n igjen, og jeg har helt glemt å skrive om det….  De startet opp igjen arbeidet 28/2 med å fjerne is og snø både oppå elementdekket og inne i kjelleren. Uka etter startet byggingen av reisverket i 1.etg. Takstolene ble levert 7/3. De første ble satt opp 11/3, mens de siste ble satt opp 14/3. Hele gulvet i 2.etg er lagt. Takstolene kom uten spiss oppe i toppen. Dette viste seg å være fordi de var for store til å la seg transportere med spiss…. Ellers jobber vi sammen med en dame som heter Marit Anne Nesse for å få hjelp med farger og materialer inne i huset. Hun gir oss god hjelp. Kjøkken er bestilt, men vi venter på en prøvedør i den fargen vi har valgt. Hvitevarer er bestilt og hovedsakelig har vi fått tak i utstillingsmodeller av god kavalitet. Gulv i 1.etg og 2.etg er bestemt, men vi sliter litt med trapp ….  Nå jobber vi videre med å velge trapp samt å fine ut av hvordan badet i 2.etg skal se ut. Det er viktig slik at vi får rørene på rett sted.

7/12-07

Sprøytebetong på plass

Alle veggene ble i dag sprøytet med betong til betonglaget var 10 cm tykt. Linn reiste bort i ett-tiden for å ta bilder av opplegget, men da var alt ferdig allerede, så her har det gått fort! Med dette er kjellerveggene ferdige utenpå. Neste uke venter grunnmurspapp, drenering og oppfylling av stein inntil veggen. Vi gleder oss veldig til å se hvordan det blir. For øyeblikket er tomta bare et stort grustak, men etter oppfyllingen får vi se hvordan ting virkelig blir seende ut.

5/12-07

Klargjøring for sprøytebetong

I dag ble reisverket i veggene i kjelleren dekket med 5 cm isolasjonsplater. Utenpå disse igjen ble det festet armeringsnett og dekket med plast.

3/12-07

Etasjeskille på plass!

I dag har de stått på. Betongelementene mellom underetasje og 1 etasje ble lagt på. Det ser veldig bra ut. Dessverre rakk det å legge seg masse snø på kjellergulvet. Det blir litt av en jobb å få vekk …..

30.11.07

Reisverk for kjelleren er ferdig!

I dag ble reiserverket av tre til kjelleren ferdig. Neste step nå er å legge på betongelementene som skal være mellom underetasjen og første etasje.

 

15.11.07

Kjellergulv støpt!

I ettermiddag ble kjellergulvet støpt. Siden temperaturen ligger rundt 0 grader så spørs det hvor lang tid det tar før det er tørt, men det ser bra ut!

13.11.07-14.11.07

Vann, avløp, isolering og vannbåren varme!

Vann og avløpsrør er lagt på plass. Hele området innefor ringmuren er dekket med to lag isolasjonsmateriale. Oppå dette er det lagt rør for vannbåren varme i hele kjelleren unntatt den ene boden. 5 individuelle sløyfer ble det i kjelleren.

12.11.07

Forskaling for sålen i bunnen av huset er laget oppå ringmuren

07.11.07

 

Ringmur!

Ringmur er støpt! Oppå denne skal kjellerveggene stå.

19.10.07

Vann/Avløp!

I dag gravde de seg frem til vann/avløp og strøm i veikanten nendenfor huset. Rørleggern kom og la rør for vann/avløp bort til der husveggen blir, samt at han satte opp en kum med eget avløp for regnvann. Etterpå ble grus pakket godt rundt rørene.

 

11.10.07-

18.10.07

Sprenging!

Nå sprenges det på harde livet. Vannvittig mye stein skal vekk og fire mann jobber fra 7 om morgene til åtte på kvelden flere av dagene. Huset kommer noe lavere på tomta enn jeg trodde, så ekstra sprenging må til for å få områdene rundt huset ned på riktig nivå. Det eneste som står igjen på hele tomta er en liten knaus under jordhaugen som er lagt opp. Sprengingen er forhåpentligvis ferdig i dag 18/10, emn Sollid tror ikke han klarer å bli ferdig før i midten av neste uke. Da skal det være klart til å støpe sålen på huset.

10.10.07

Oppmåling!

Bjørn Gomsrud fra Kongsberg Kommune kom med utstyret sitt og målte opp hvor hus og garasje skulle ligge. Høyden på huset ble nøye vurdert for å få en naturlig linje i høyden ift husene lenger opp i veien.

Sollid tok all jorden og la i en enormt høy haug på siden av tomta. Ante ikke at det var så mye jord der …..

09.10.07

Oppstart!

I dag begynte AS Terje Sollid å rydde på tomta. På forhånd har vi kuttet ned alle trær, kuttet dem opp og kløyvd kubbene til ved. Sollid skrapte bort all jorden på sidene av tomta med gravemaskinen og la den ned i kløfta som går midt gjennom tomta.